1- ابزارهای ثبت تردد
مهمترین ابزارهای ثبت تردد در دستگاه حضور و غیاب عبارتند از:
سنسور اثر انگشت : متداولترین و پرکاربردترین تکنولوژی ثبت تردد در دستگاه حضور و غیاب است و اکثر سنسورهای اثر انگشت مورد استفاده در دستگاههای حضور غیاب از نوع نوری هستند.
دوربین تشخیص چهره : یکی از مطمئن ترین ابزارهای ثبت تردد که در حال فراگیر شدن در دستگاههای حضور و غیاب است.
دوربین تشخیص کف دست : یکی از جدیدترین تکنولوژی های مورد استفاده در دستگاه حضور غیاب بوده و با استفاده از الگوریتمهای مختلف شناسایی کف دست، در احراز هویت افراد کاربرد دارد.
کارتخوان : ابزار قدیمی ثبت تردد در دستگاه حضور و غیاب است که در حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، اما هنوز طرفداران خود را دارد. در حال حاضر بیشتر کارتخوانهای مورد استفاده از نوع بدن تماس هستند.
صفحه کلید : یکی دیگر از ابزارهای مورد استفاده جهت ثبت تردد در دستگاه حضور غیاب ورود رمز (کد) توسط صفحه کلید موجود بر روی دستگاههای حضور غیاب می باشد.
2- مجموعه برد
شامل قطعات مختلفی از جمله برد، پردازنده، Icهای مختلف، حافظه و ... می باشد. در ضمن تمامی قطعات دیگر از جمله ابزارهای ثبت تردد، منبع تغذیه، باتری و ... به برد متصل می شوند.
3- صفحه نمایش (LCD)
صفحه نمایش ، وظیفه نمایش اطلاعات در دستگاه حضور غیاب را برعهده دارد. امروزه بیشتر دستگاههای حضور و غیاب دارای صفحه نمایش رنگی هستند. برخی از LCDها در دستگاه حضور و غیاب قابلیت لمسی (Touch) دارند.
4- درگاه های ارتباطی (Port)
یکی از مهمترین بخشهای دستگاه حضور و غیاب ، درگاه ارتباط با سیستم های کامپیوتری است که به عنوان رابط انتقال اطلاعات از دستگاه به کامپیوتر و بالعکس عمل می کند.
مهمترین و پرکاربردترین پورت های ارتباطی دستگاه حضور و غیاب عبارتند از :
Rs232(پورت سریال) ، Rs485 ، پورت شبکه سیمی (RJ45) و بدون سیم (WIFI) ، Usb Port
5- منبع تغذیه (power supply)
از منبع تغذیه می توان بعنوان قلب دستگاه حضور غیاب یاد کرد. تأمین و پخش انرژی الکتریکی به تمامی قطعات دستگاه حضورغیاب بر عهده این بخش است. جریان برق نامتناوب شهری (220ولت) به منبع تغذیه وارد شده و به جریان متناوب با ولتاژ متناسب دستگاه حضور و غیاب ( 5 ، 6 یا 12 ولت) تبدیل می شود. منبع تغذیه می تواند به شکل یک آداپتور یا یک برد جداگانه باشد و یا در قسمتی از برد اصلی تعبیه گردد.
6- باتری یا Ups داخلی
کار باتری تأمین انرژی الکتریکی (برق) دستگاه حضور غیاب در زمان قطع برق است. باطری بسته به نوع دستگاه و میزان جریان برق مصرفی، می تواند در زمان قطع برق ، بین 2 تا 5 ساعت دستگاه را روشن نگه دارد.